OPMEER - Dinsdag 6 juni 2023 ondertekenden wethouder Vincent Buis van de gemeente Opmeer en Piet Grootenboer, directeur DELTA Netwerk, een samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van glasvezel in Aartswoud, De Weere, Hoogwoud, Opmeer en Spanbroek. Hiermee onderstreept de gemeente het belang van snel internet. Tegelijk is in Hoogwoud de eerste schop in de grond gezet samen met aannemer VolkerWessels Telecom, die in opdracht van DELTA Netwerk de aanleg van het glasvezelnetwerk verzorgt.

Glasvezel belangrijk
Wethouder Vincent Buis van gemeente Opmeer is blij dat de graafwerkzaamheden nu echt gaan starten. Hij onderstreept het belang van een snelle internetverbinding voor de leefbaarheid in zijn gemeente. “Ondernemers en inwoners zijn gebaat bij snel en betrouwbaar internet. Mensen werken, leren, gamen en streamen veel vanuit huis. En ook zorg vindt steeds meer plaats op afstand. Een goede internetverbinding is hierbij onmisbaar. Het industrieterrein en het dorp Spanbroek was eerder al voorzien van glasvezel en het is al jaren een wens om onze gemeente volledig hierin te voorzien. Door de aanleg van glasvezel in de hele gemeente Opmeer zijn al onze inwoners nu en in de toekomst verzekerd van duurzaam, snel en stabiel internet.”

Zoveel mogelijk toegang tot snel internet
Directeur Piet Grootenboer van DELTA Netwerk spreekt zijn dank uit naar de gemeente Opmeer waarin wederzijds vertrouwen van groot belang is geweest in het samenwerkingsproces. “Na een succesvolle glasvezelcampagne zijn we verheugd dat we ook in deze prachtige West-Friese gemeente glasvezel mogen aanleggen. Door deze mooie samenwerking met de gemeente Opmeer krijgen Aartswoud, De Weere, Hoogwoud, Opmeer en Spanbroek nu toegang tot het snelle glasvezelnetwerk en kunnen de inwoners maximaal profiteren van alle voordelen die glasvezel biedt.”

Verwachte planning
In opdracht van DELTA Netwerk legt aannemer VolkerWessels Telecom het glasvezelnetwerk aan in Opmeer. De aannemer start vanaf 19 juni 2023 met de woningschouw. Samen met de bewoner wordt bekeken waar de glasvezelaansluiting in huis kan worden geplaatst. De graafwerkzaamheden starten in september 2023 en duren naar verwachting tot begin 2e kwartaal 2024. Waarschijnlijk zijn aan het begin van het 3e kwartaal 2024 alle inwoners met een glasvezelabonnement op het netwerk aangesloten. Inwoners die zich nog niet hebben aangemeld kunnen zich nog aanmelden voor glasvezel via deltanetwerk.nl.

Communicatie tijdens de aanleg
Samen met DELTA Netwerk communiceert aannemer VolkerWessels Telecom tijdens de aanleg met de inwoners over de graafwerkzaamheden en het plaatsen van de glasvezelaansluiting in de woning. Inwoners ontvangen vooraf een brief met meer informatie. Met vragen over de uitvoering van de aanleg van glasvezel kunnen inwoners contact opnemen met VolkerWessels Telecom. Zij helpen graag op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur en zijn bereikbaar via 088 18 600 04 of deltafiber-csd@vwtelecom.com

Via de postcodecheck op www.deltanetwerk.nl kunnen de inwoners de voortgang op hun adres bekijken.
Over DELTA Netwerk DELTA Netwerk legt door heel Nederland glasvezelnetwerken aan en is onderdeel van DELTA Fiber, een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Het netwerk van DELTA Fiber is in alle provincies aanwezig en inmiddels hebben al 1,3 miljoen huishoudens en bedrijven toegang tot de nieuwste generatie glasvezel. Het komende jaar bereikt het netwerk zo’n anderhalf miljoen adressen en DELTA Fiber heeft de ambitie om door te groeien naar 2 miljoen huizen en bedrijven in 2025. DELTA Fiber is eigendom van de investeringsmaatschappijen EQT en Stonepeak en er werken ruim 1.200 medewerkers. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabitsnelheden, interactieve tv en vaste en mobiele telefonie.