OPMEER - Op dinsdag 29 november organiseert gemeente Opmeer, samen met vijf West-Friese gemeenten, een bijeenkomst voor ouders die gaan scheiden of al uit elkaar zijn. De bijeenkomst wordt georganiseerd vanuit scheidingsplein.nl. Een samenwerkingsverband en website met informatie en advies voor mensen die gaan scheiden. Eén van de doelen van scheidingsplein.nl is het voorkomen dat kinderen de dupe van de scheiding worden. De ouderbijeenkomst kan hier bij helpen.

Het programma van de ouderbijeenkomst

Twee jongeren met gescheiden ouders delen deze avond hun persoonlijke verhaal voor ouders die eraan denken om uit elkaar te gaan, of al uit elkaar zijn. Zo krijg je als aanwezige een inkijkje in het hoofd en hart van kinderen die betrokken zijn bij een scheiding. Ook krijg je tips en adviezen van deze ervaringsdeskundigen en leer je om de pijnlijke gevolgen voor kinderen zoveel mogelijk te beperken.

Na de verhalen van de jongeren krijg je de kans om vragen aan hen te stellen. Ook zijn medewerkers van het wijkteam aanwezig om praktische vragen te beantwoorden.

Een scheiding heeft ook invloed op je omgeving. Denk aan opa’s, oma’s, nieuwe partners, broers, zussen, buren, beste vrienden. Ook zij zijn welkom deze avond. Je kunt maximaal twee mensen meenemen. De bijeenkomst is alleen voor volwassenen. Deze avond wordt georganiseerd samen met Villa Pinedo, de stichting voor kinderen met gescheiden ouders.

Praktische informatie

De ouderbijeenkomst is op dinsdagavond 29 november, van 19:30 tot 21:00 uur. De inloop is vanaf 19:15. Plaats: Wijkcentrum Grote Waal, Grote Beer 3, Hoorn. Aanmelden voor de ouderbijeenkomst kan via de website van het Scheidingsplein. Meedoen is gratis.