SPANBROEK - De bouw van de 28 gasloze appartementencomplex in het nieuwbouwplan Heerenweide in Spanbroek vordert gestaag. De steigers rondom het gebouw zijn verwijderd. Het dak is dicht en de woningen zijn van nu glas- en waterdicht. Binnen valt er nog veel werk ter verrichten. De verwachting is dat het complex in het voorjaar 2024 wordt opgeleverd.


Gevels met snelgroeiende klimplanten

Het appartementencomplex is het laatste grote bouwproject in de nieuwbouwwijk Heerenweide. Het ligt langs de A.C. de Graafweg en vormt niet alleen de entree van de wijk, maar ook van de gemeente. De noord- en oostgevel wordt voorzien van snelgroeiende klimplanten Dit ziet er straks niet alleen fraai uit, maar zorgt in de zomer voor verkoeling en vogels kunnen zich er erin nestelen. Het complex is voorzien van een lift en twee kleine gemeenschapsruimten. De appartementen liggen aan de zonnige kant. Grote overstekken zorgen dat de hete zomerzon wordt geweerd.

55-plussers

De sociale huurappartementen zijn bestemd voor personen die 55 jaar of ouder zijn. De appartementen zijn uitgerust met een woonkamer/keuken, badkamer met toilet, een aparte toiletruimte, twee slaapkamers en een technische ruimte/berging. Daarnaast heeft elke appartement een terras of balkon. Op de begane grond heeft elk appartement een aparte (fietsen)berging. De warmtepomp zorgt niet alleen voor vloerverwarming en het warme water, maar ook voor enige koeling in de zomermaanden.

Interesse?

De huurwoningen worden vanaf begin 2024 aangeboden op https://www.woonmatchwestfriesland.nl/