OPMEER - De 20 sociale huurappartementen zijn opgeleverd in het nieuwbouwplan Heerenweide. Op 13 december heeft Ellen van der Molen als eerste huurder de sleutel in ontvangst genomen. Wethouder Herman ter Veen reikte de sleutel met veel plezier uit. Wethouder Ter Veen: “Het Woningbedrijf Opmeer bouwt stevig door voor jongeren en starters. In het afgelopen jaar zijn er 40 sociale huurwoningen voor deze doelgroepen bijgekomen. Een mooi resultaat!”


Gasloos en energiezuinig

De gasloze woningen zijn in opdracht van het Woningbedrijf Opmeer gebouwd. Ze worden verwarmd met een warmtepomp en wekken met zonnepanelen hun eigen stroom op. Samen met een zeer goede isolatie en drie dubbel glas zijn deze woningen bijna energieneutraal. De appartementen hebben een woonkamer met open keuken, een of twee slaapkamers, een badkamer en een berging. De woningen op de verdieping hebben een balkon en op de begane grond een flink terras, die aan de gezamenlijke tuin grenst.

910 huurwoningen

Met de bouw van deze woningen komt het aantal huurwoningen van het Woningbedrijf Opmeer op 910. Medio volgend jaar wordt gestart met de bouw van nog eens 28 huurappartementen in de laatste fase van Heerenweide. Deze appartementen worden voor 55+’ers gebouwd.

Geïnteresseerd in een huurwoning?

Bent u geïnteresseerd in een huurwoning in Opmeer of West-Friesland? Schrijf u dan in op https://www.woonmatchwestfriesland.nl/