OPMEER - Op 25 maart 2023 lanceren de buurtverbinders en de gemeente Opmeer dit online platform. Mijn Buurtje is een digitaal systeem welke al in meerdere gemeentes in Nederland wordt gebruikt. In West-Friesland is Opmeer de eerste. “En daar zijn we best trots op!”, vertelt buurtverbinder Norma. “Op 25 maart gaat de website online. Dan wordt ook de naam bekend gemaakt. Dit platform is er voor en door inwoners van de gemeente, organisaties binnen de gemeente en de gemeente zelf”.

Toen Liesbeth Leegwater, opbouwwerker binnen gemeente Opmeer, vorig jaar begon met werken was het best lastig voor haar om op de hoogte te zijn van alles wat er is of georganiseerd werd; ”Vaak hoorde ik het net achteraf of moest ik mijn informatie vinden op al die website, waarvan ik soms het bestaan niet wist. En als ik moeite heb met vinden of zoeken dan zullen er vast ook anderen zijn, die dat hebben. Nieuwkomers bijvoorbeeld die nog geen sociaal netwerk hebben in de buurt of mensen die door de veranderde (zorg) behoefte op zoek zijn naar de juiste informatie. Mijn voorganger zag die behoefte ook en heeft een aanzet gegeven tot dit buurtplatform.”

Het platform draagt bij aan de verbinding binnen Opmeer en is dé plek om eenvoudig in contact te komen met andere inwoners. Ook vind je hier alle initiatieven, organisaties en activiteiten die plaatsvinden binnen de gemeente. Daarnaast kan iedereen berichten, vragen of mededelingen achterlaten die voor een breed publiek zichtbaar is. Op dit platform komt alles binnen de gemeente samen en wordt iedereen met elkaar verbonden.

In 2022 is er al een groep vrijwillige buurtverbinders samengesteld. Zij hebben het platform vormgegeven, beheren de website en zien toe op de spel- en omgangsregels met als doel mensen en organisaties met elkaar te verbinden. Ook buurtverbinder worden? Neem dan contact op middels onderstaand email adres.

Ook organisaties binnen de gemeente Opmeer worden betrokken bij het vullen van het platform. Zij zijn inmiddels benaderd over hoe zij een bijdrage kunnen leveren én wat dit platform voor hen zou kunnen opleveren. Organisaties kunnen zich aanmelden voor een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis op woensdag 22 februari van 19.30 tot 20.30 uur. Tijdens deze bijeenkomst wordt uitleg gegeven over het platform.

Geïnteresseerd, aanmelding of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Liesbeth Leegwater via lleegwater@opmeer.nl