OPMEER - Op dinsdag 27 september jl. organiseerde de gemeente Opmeer een bijeenkomst bij de Weijver voor alle Oekraïense vluchtelingen. Burgemeester van den Hengel sprak de bewoners toe en stak hen een hart onder de riem.

Hij bewondert hen voor hun moed en daadkracht, “want vluchten uit je moederland is niet niets”, aldus burgemeester Van Den Hengel. Hij is blij om te horen dat het naar omstandigheden dan ook goed gaat met de Oekraïense mensen in Opmeer.

Informatie over werken en wonen in Nederland

De aanwezigen werden geïnformeerd over het wonen en werken in Nederland op de langere termijn. Zo kon iedereen zich met hulp van medewerkers van het Woningbedrijf direct in laten schrijven bij Woonmatch Westfriesland. En voor diegene die nog niet werken lagen formulieren klaar van het Werkgevers Servicepunt, om samen naar een baan te zoeken. Het Wijkteam was aanwezig voor vragen rondom onderwijs en zorg.

Opvang winterklaar maken

De gemeente praatte de vluchtelingen ook bij over het winterklaar maken van de opvang. Medio augustus is er namelijk aan de bewoners gevraagd hoe zij er tegenover staan om de winter door te brengen op de locatie aan de Weijver. Zij stonden en staan hier positief tegenover. Daarom worden alle units met regelmaat geïnspecteerd op eventuele lekkages. Daar waar nodig vinden er reparaties plaats.

Ook wordt de aanwezige elektrische verwarming vervangen door infraroodpanelen, voor extra comfort op een energiezuinigere manier. De gemeente blijft daarnaast nadenken en zoeken naar mogelijkheden voor de langere termijn.

Vragen en contact

Heeft u vragen over de Oekraïense vluchtelingen? Bel dan de gemeente op telefoonnummer: 0226 - 363 333 of stuur een e-mail naar: oekraine@opmeer.nl.