OPMEER - Alle provincies in Nederland hebben op dit moment te maken met krapte op het elektriciteitsnet. Ook in de regio Westfriesland omschrijft netbeheerder Liander enkele knelpunten op het stroomnetwerk.

Wat merk ik hier als inwoner van?


Bij het afnemen van stroom ondervinden inwoners van Opmeer vooralsnog geen problemen. Nieuwe aansluitingen op het stroomnetwerk voor particulieren zijn nog steeds mogelijk. Bij het terugleveren van stroom uit zonnepanelen kunnen wel problemen ontstaan. Dit is erg afhankelijk van de totale hoeveelheid teruggeleverde stroom in een straat of wijk. Met deze online tool

ontdekt u of er terugleverproblemen zijn op uw adres. Wanneer er voor uw bestaande aansluiting geen verdere groei in transportvermogen mogelijk is, ontvangt u hierover altijd bericht van Liander.

Wanneer zijn de problemen opgelost?


Liander werkt in Westfriesland hard aan het verzwaren van het stroomnetwerk. De komende jaren staan een reeks uitbreidingen gepland. Met deze online tool ziet u welke werkzaamheden er in uw woonomgeving zijn gepland.

Waar kan ik terecht met vragen of (gratis) advies?


Liander heeft speciaal voor energie opwekken en terugleveren een portaal waar ook veelgestelde vragen worden beantwoord. Inwoners uit Westfriesland die willen weten wat krapte op het stroomnet betekent voor het verduurzamen van hun huishouden kunnen terecht bij het Duurzaam Bouwloket. Ondernemers uit Westfriesland nemen contact op met het Duurzaam Ondernemersloket Westfriesland.