SPANBROEK - Uitnodiging voor ondernemers 15 oktober 2019 – aanvang 18.00 uur. De Vriendschap, Wadway 22, 1715 GZ Spanbroek

Kent u ze ook? Het bedrijf op de hoek waar nooit klanten komen? Het bedrijf dat vaker dicht dan open is? Vraagt u zich ook wel eens af hoe ze dan toch die forse huur kunnen opbrengen? Mogelijk is er sprake van ondermijning, omdat de ondernemer zich schuldig maakt aan bijvoorbeeld het witwassen van crimineel geld. Het komt vaker voor dan u denkt, ook in de gemeente Opmeer.

Ondermijning
De onderwereld vermengt zich steeds vaker met de bovenwereld. We spreken dan van ‘ondermijnende criminaliteit’. Ook u als ondernemer kan daar direct of indirect last van krijgen. Ondermijnende criminaliteit benadeelt eerlijke ondernemers en kan u financiële schade toebrengen. Ondermijning gaat bovendien vaak gepaard met geweld, intimidatie en bedreiging en kan leiden tot imagoschade voor het winkelgebied of bedrijventerrein. Dat vinden wij in Opmeer onacceptabel.

Bijeenkomst
Wilt u weten wat u hiertegen kunt doen? Kom dan naar de bijeenkomst over ondermijnende criminaliteit speciaal voor ondernemers.

Programma:
18.00 uur Ontvangst met koffie/thee en broodje
18.45 uur Welkomstwoord door burgemeester Nijpels, gemeente Opmeer
18.55 uur Trends en ontwikkelingen op het terrein van ondermijning en georganiseerde criminaliteit door Mw. E. Prins, VNO-NCW
19.35 uur Ondernemers aan het woord over hun ervaringen
19.50 uur Politie aan het woord
20.00 uur Discussie aan de hand van stellingen/vragen
20.35 uur Regio Control aan het woord
20.45 uur Afsluiting en ruimte voor netwerken

Aanmelden
Aanmelden kan via ondermijning@opmeer.nl. Graag laten weten met hoeveel personen u aanwezig bent.