SPANBROEK - Eind maart wordt het appartementencomplex met de 28 huurappartementen aan de Johan Gheelborg opgeleverd. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via de website www.woonmatchwestfriesland.nl.


Fraai complex

Het appartementencomplex is het laatste grote bouwproject in de nieuwbouwwijk Heerenweide. Het complex ligt langs de A.C. de Graafweg en vormt de entree van de wijk én van de gemeente. De noord- en oostgevel wordt voorzien van snelgroeiende klimplanten. Dit ziet er straks fraai uit, maar zorgt in de zomer ook voor verkoeling en vogels kunnen zich erin nestelen. Het complex is voorzien van een lift en twee kleine gemeenschapsruimten. De appartementen liggen aan de zonnige kant. Grote overstekken zorgen ervoor dat de hete zomerzon wordt geweerd.

Appartementen

De appartementen zijn uitgerust met een woonkamer/keuken, badkamer met toilet, een aparte toiletruimte, twee slaapkamers en een technische ruimte/berging. Daarnaast heeft elk appartement een terras of balkon. Op de begane grond heeft elk appartement een aparte (fietsen)berging. De warmtepomp zorgt niet alleen voor vloerverwarming en het warme water, maar ook voor enige koeling in de zomermaanden.

Toewijzing voor 55-plussers

De appartementen zijn bestemd voor personen die 55 jaar of ouder zijn. Het zijn voornamelijk sociale huurappartementen. Een paar grotere appartementen vallen in een hogere huurklasse. Daarnaast zijn er drie appartementen die speciaal bestemd voor personen die een huurwoning achterlaten. De woningen staan online op www.woonmatchwestfriesland.nl en worden via het woningzoekendesysteem Woonmatch Westfriesland aangeboden. De toewijzing gaat op basis van de langste inschrijfduur.