HOOGWOUD - Het kunstgrasveld van hockeyclub Spire aan De Weijver in Hoogwoud wordt flink onder handen genomen. De sterk verouderde kunstgrasmat en de omheining worden daarbij vernieuwd. Wethouder Robert Tesselaar en HC Spire-voorzitter Jan Huisman gaven donderdag 22 juni de aftrap voor de werkzaamheden.


De voornaamste reden voor de vervanging van de toplaag van het veld, dat er sinds 2005 ligt, is dat het niet meer voldeed aan de eisen van hockeybond KNHB. “De scheuren zaten erin”, vertelt Jan Huisman. “Daarom keurden zij het veld af.”

Toekomstbestendig

Tijdens de werkzaamheden wordt onder andere een deel van de onderlaag afgevoerd en aangevuld met een lava-laag en een foam-laag. Huisman: “Hierdoor ontstaat een dempend effect, wat voor de spelers heel fijn is. De moderne techniek die hierbij is toegepast, is toekomstbestendig wat heel mooi in de lijn ligt van het nieuwe clubhuis dat we twee jaar geleden kregen.”

Gezondheid

Ook wethouder Tesselaar van de gemeente Opmeer is groot voorstander van de renovatie. “Met sport en bewegen kunnen we veel betekenen op het gebied van gezondheid, meedoen én plezier. Dat begint allemaal met goede en voldoende plekken om te kunnen sporten. Met het vernieuwen van het kunstgrasveld van hockeyclub Spire investeren we niet alleen in kwaliteit, maar zorgen we er ook voor dat er op vrijwel elk gewenst moment kan worden gehockeyd.”

Feestje

Naast het aanpakken van het veld plaatst de gemeente overigens ook nieuwe doelen en krijgt het hekwerk nieuw gaas. De verwachting is dat het vernieuwde hockeyveld half augustus wordt opgeleverd. Dat is voor HC Spire reden voor een feestje, zo vertelt voorzitter Huisman: “Op 9 september gaan wij het veld officieel openen. Dat is in het weekeinde dat de competitie van start gaat. We kijken ernaar uit!”