OPMEER - Een mantelzorger is iemand die, niet beroepsmatig, meer dan acht uur per week en langer dan drie maanden voor een partner, kind, familielid of vriend zorgt. Herkent u zichzelf? Dan bent u mantelzorger en komt u in aanmerking voor een waardering voor mantelzorgers.

Vraag de mantelzorgwaardering aan
Een mantelzorgwaardering kunt u zelf aanvragen door u te registreren op www.opmeer.nl. Registreren als mantelzorger geeft nog meer voordeel: u kunt bijvoorbeeld gebruik maken van speciale voorzieningen zoals de Huishoudelijke Hulp Toelage, maar u ontvangt ook een uitnodiging voor de mantelzorgwaarderingsdag. Als u zich voor 1 oktober registreert, dan ontvangt u onze blijk van waardering tijdens de Dag van de Mantelzorg op 10 november 2019.

Meer weten?
Kijk eens op http://www.ikzorg.nu/. Op deze website vindt u veel informatie, zoals hulp bij financiële zaken, het combineren van zorg en werk of school en het zorgen en het ontzorgen. U kunt ook contact opnemen met de gemeente Opmeer, telefoon 0226 – 363 333 of stuur een e-mail naar gemeente@opmeer.nl.