OPMEER - Op dinsdag 26 maart om 13.00 uur overhandigt wethouder Herman ter Veen symbolisch de sleutels aan de eerste bewoner van het nieuwe appartementencomplex in Spanbroek. Wethouder Herman ter Veen: “De gemeente Opmeer vindt het belangrijk om voor jong en oud te bouwen. Deze betaalbare seniorenappartementen zijn daar een goed voorbeeld van. Door te bouwen voor senioren komen er ook weer gezinswoningen vrij. Op die manier zorgen we voor een doorstroming op de krappe woningmarkt. We wensen de bewoners van dit gloednieuwe energiezuinige complex veel woonplezier.”

Energiezuinig

De 28 appartementen zijn bestemd voor personen van 55 jaar of ouder en zijn voorzien van een lift. De appartementen zijn uitgerust met een woonkamer/keuken, badkamer met toilet, een aparte toiletruimte, twee slaapkamers en een technische ruimte/berging. Daarnaast heeft elk appartement een terras of balkon. Op de begane grond heeft elk appartement een aparte (fietsen)berging.

De appartementen zijn gasloos en zeer energiezuinig met energielabel A++++ . De verwarming van het appartement gebeurt door een elektrische warmtepomp die warmte uit de bodem haalt. Het gehele appartement is voorzien van vloerverwarming. Op het dak worden voor elk appartement 4 zonnepanelen geplaatst. Deze panelen wekken een flink gedeelte van de benodigde elektriciteit op.

Groene gevels

De noord- en oostgevel worden voorzien van snelgroeiende klimplanten. Dit ziet er straks niet alleen fraai uit door een groenere aanblik, maar zorgt in de zomer voor verkoeling en vogels kunnen zich er erin nestelen. De groene gevel haalt ook fijnstof uit de lucht. De appartementen liggen aan de zonnige kant. Grote overstekken zorgen dat de hete zomerzon wordt geweerd.