OPMEER - Op maandag 26 april, de dag voor Koningsdag, zijn er zes inwoners van de gemeente Opmeer benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau en is er één inwoner benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau. Ze werden per persoon/echtpaar opgehaald door locoburgemeester Robert Tesselaar en in de koets meegenomen naar het gemeentehuis. Daar reikte Wim Groeneweg in een besloten ceremonie de Koninklijke onderscheidingen uit.


Lid in de orde van Oranje-Nassau:

Ina Vlaar-Keuning uit Opmeer

Mevrouw Vlaar-Keuning is sinds de jaren ’80 actief als vrijwilliger voor de basisschool, de RK-parochie, de lokale politiek (CDA), collectant voor diverse organisaties en vrijwilliger bij Raad en Daad.

Zus Dijkstra-van Weperen uit Opmeer

Mevrouw Dijkstra is sinds begin jaren ’80 jaren actief als vrijwilliger en bestuurslid bij diverse organisaties gericht op ouderen, vrouwen en sociale verbinding. Zo is zij actief (geweest) als bestuurslid en vrijwilliger bij de Vrouwen van Nu, ANBO, en stichting het Glaswerk.

Joep van den Berg uit Spanbroek

De heer Van den Berg is sinds de jaren '80 actief (geweest) als vrijwilliger bij VVS’46, de Kerstcross, TV HoogOp en ’t Kerkhuys. Als timmerman brengt hij zijn vakmanschap en kennis in. Een trouwe vrijwilliger waar altijd een beroep op gedaan kan worden.

Ger en Riet Marx uit Aartwoud

Het echtpaar Marx van café de Stompe Toren in Aartswoud is sinds begin jaren ’80 actief in Aartswoud. Zij verrichten naast hun werk mantelzorg en doen sociale- en vrijwillige activiteiten voor o.a. de voetbalvereniging, toneelvereniging, Kinderkermis en Kerkgebouw in Aartswoud. Zij worden gezien als spil en als huiskamer voor de inwoners van Aartswoud.

Jos Smook uit Hoogwoud

De heer Smook is sinds de jaren ’80 actief als vrijwilliger/bestuurslid van de vogelvereniging en heeft zich ingespannen voor renovatie van de eendenvijver in Hoogwoud. Hij is jaarlijks vrijwilliger bij de Landbouwtentoonstelling van Opmeer en vrijwilliger bij voetbalvereniging Grasshoppers.

Benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau:

Theo Slijkerman uit Hoogwoud

De heer Slijkerman zet zich sinds de jaren ’90 zeer actief in als bestuurslid voor de landelijke bekende Landbouwshow Opmeer en heeft zich ingespannen voor een grootse viering van de 100e Landbouwshow Opmeer in 2009. Hij was vrijwilliger voor hulporganisatie PUM die ontwikkelingswerk doet op het gebied van zuivel). Hij is actief als bestuurslid voor stichting Kaasmarkt, Zuivelarchief en Hollands Kaasmuseum en hij begeleidt vluchtelingen en helpt hen bij het integreren in de lokale gemeenschap.