AARTSWOUD - Op zondag 16 juli staat het Rundveemuseum in Aartswoud in het teken van het natuurproduct wol. Vanaf 11.00 uur tot 16.30 uur komt de waarde van wol met alle toepassingen in een uitgebreid programma aan bod. En uiteraard worden de schapen van het museum geschoren. Tijdstip daarvan is 12.00 uur en 14.00 uur.

In de stal is een stellage met wol en vachten van verschillende schapenrassen en een doorlopende documentaire te zien over de activiteiten van de landelijke stichting Pleed.

Marijke Dirkson is in het dagelijkse leven schaapherder en vertelt daar graag over: aanvang 13.00 en 14.30 uur. Natuurlijk zijn er demonstraties met het spinnenwiel en met een spinmachine. En wat is het verhaal achter de zelfgemaakte Twinbears? Waarom reist de ene beer verder dan de andere?

Hadewych van de Werf geeft twee workshops in een bijzondere techniek: More Astrup breien. Voor aanmelding en meer informatie bekijk de website van het museum.

In de kraampjes zijn kleding, kunst van vilt en decoratieve producten te zien en te koop. Tamara de Groot demonstreert hoe van een schapenvacht een mooi kleed is te maken. Verder allerlei verrassende en mooie producten van het prachtige, bijna vergeten natuurproduct dat 100 % wol heet. En kinderen kunnen aan de slag met het beplakken van schaapjes met wol. Een verrassende dag voor jong en oud daar in Aartswoud!.

Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree is 4 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 2 euro. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.

Voor meer informatie en kaartjes:

www.rundveemuseum.nl