AARTSWOUD - Landschap Noord-Holland en Rundveemuseum Aat Grootes in Aartswoud hebben de handen ineengeslagen voor een gezamenlijke excursie op zondag 14 mei a.s. De excursie begint met een wandeling met een natuurgids van Landschap Noord-Holland naar de Braakpolder, ten oosten van Aartswoud met een typisch Westfries landschap. Na de wandeling is er alle tijd voor een bezoek aan het museum.

Braakpolder met weidevogels
De wandeling vanaf het museum duurt ongeveer anderhalf uur. De Braakpolder is ontstaan door een dijkdoorbraak waarbij een stuk land weggespoeld werd. Er ontstond een plas die na het droogmaken de Braakpolder werd genoemd. De natte omstandigheden trekken weidevogels aan en in de stukjes riet huist geregeld een roerdomp. Het poldertje aan de zuidzijde is ingericht als droge waterberging. Op momenten dat er heel veel regen valt kan hier tijdelijk water in worden opgeslagen. In het voorjaar is het land hier geel en paars van de grote ratelaar en rode klaver. Kieviten en grutto's broeden in het voorjaar volop in de Braakpolder.

De natuurgids zal je tijdens de wandeling alles over de flora en fauna vertellen.

Rundveemuseum Aat Grootes
Na terugkomst in het Rundveemuseum heb je alle tijd om daar uitgebreid een kijkje te nemen: een ‘levend’ museum waarin tal van bedreigde oude Nederlandse rundveerassen door raszuivere fok voor de ondergang worden behoed. Een museum vol leven, waar altijd iets te zien of te beleven valt.

Wanneer: Zondag 14 mei van 11:00 tot ongeveer 13:30 uur.
Vertrekpunt: Rundveemuseum Aat Grootes; Schoolstraat 43; 1719 AT Aartswoud.

Arrangementsprijzen: voor wandeling én museum:
Volwassenen: € 9,00; beschermers Landschap Noord-Holland € 6,00
Kinderen van 4 t/m 12 jaar: € 5,00; kinderen van beschermers € 4,00

Zin om mee te gaan? Aanmelden via www.gaatumee.nl
Reserveren is verplicht. Het is helaas niet mogelijk om ter plekke aan te sluiten.