OPMEER - Stel, u loopt de bieb in om een boek te lenen en komt eruit met een hoofd vol inspiratie om uw huis comfortabeler te maken met allerlei handige technologische snufjes. U maakt vrijblijvend kennis met allerlei mogelijkheden en speciaal getrainde vrijwilligers leggen uit hoe het werkt en wat u ermee kunt.

Gordijnen die vanzelf sluiten, lichten die vanzelf aanspringen bij beweging of via beeldbellen een kopje koffie drinken met een ver familielid. Domotica in huis, ofwel thuistechnologie, biedt oneindig veel mogelijkheden en vooral ook comfort. Met thuistechnologie kunt u eenvoudig voorkomen dat u op korte termijn zorg nodig heeft.

Voor het bedienen van thuistechnologie heb je vaak een tablet nodig of een smartphone. Hierop kun je allerlei handige apps installeren waarmee je de apparatuur in huis kunt bedienen. Maar niet iedereen is even handig met een tablet of een smartphone. Ook daarbij kunnen de vrijwilligers in de bieb een handje helpen. Met alle geduld, want zij weten als geen ander dat het kwartje soms pas valt na tien keer uitleggen en nog vaker oefenen.

Digitaal fit worden op uw eigen tempo, op uw eigen niveau en met uw eigen apparatuur!

Waar? Bibliotheek Opmeer, Breestraat
Wanneer? Elke vrijdag van 14.00-15.00 uur
Kosten? Gratis
Aanmelden is niet nodig, u kunt gewoon binnenlopen.