AARTSWOUD - Tijdens de Open Stal Zondag in Aartswoud staat op 3 november het maken van foto’s van koeien centraal. Kinderen en volwassenen kunnen de bijzondere koeien van het Rundveemuseum tussen 13.00 en 16.30 uur fotograferen. De beste opnames worden bekroond met een mooie foto afdruk. Er zijn 4 categorieën, ook selfies met een koe dingen mee naar een prijs.


In de expositieruimte van het museum worden door Herman Siepe om 13.30 en om 15.00 uur twee kinder/jeugdworkshops fotografie gegeven. Tot en met 15 jaar kan de jeugd deskundig worden bijgepraat over het maken van een goed plaatje. Uiteindelijk gaan de deelnemers met nieuwe kennis en een opdracht de stal in om het geleerde in praktijk te brengen. Uiteraard kan er met camera en met mobiele telefoon worden gewerkt.

De bijzondere koeien in de potstal zijn erg fotogeniek en staan keurig in het stro. Kleur en tekening verschillen, en nergens zie je zoveel verschillende soorten koeienrassen bij elkaar. Er is op 18 oktober een zwart-wit lakenvelder kalfje geboren. Proberen hem op een kiekje te zetten terwijl hij bij zijn moeder drinkt is een echte uitdaging en levert een uniek plaatje op. Huisfotograaf Hanneke de Boer is de hele middag aanwezig om tips te geven. Gezien haar ervaring een mooie aanvulling!


Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt 3,50 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.

Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl