AARTSWOUD - De eerste Open Stal Zondag in het Rundveemuseum is op 6 oktober en staat in het teken van insecten. Het museum sluit het openingsseizoen af per 29 september en gaat door met de succesvolle Open Stal Zondagen. Gedurende het winterseizoen staan de deuren van het museum elke eerste zondag van de maand weer open tussen 13.00 en 16.30 uur. Op deze dagen is er een boeiende activiteit.

Imker Aart de Wit bijt de spits af en geeft om 14.00 en om 15.00 uur als kenner een lezing over bijen. Uiteraard is het eindproduct van deze nijvere dieren, honing, in tal van variaties te zien en te koop. Aart zal tijdens de lezing het bijzondere nut en de plaats van de bijen in de voedselketen toelichten aan de hand van beeldmateriaal. Door allerlei oorzaken vermindert de bijenpopulatie. Veelzijdige beplanting en een ander gebruik van bestrijdingsmiddelen kunnen helpen om dit tegen te gaan. Ook insectenhotels kunnen een beetje helpen. In de tuin van het Rundveemuseum staat sinds kort een insectenhotel, gemaakt door de cliënten van de Prinsenstichting. Behoud van de natuur staat hoog in het vaandel van het museum. De koeien die nu nog in de wei staan zijn allemaal van een bijna vergeten soort. De kippen, eenden, geiten, en zelfs de fruitbomen laten een diversiteit zien die zeldzaam wordt. Een bezoek aan het museum is dan ook een kijkje nemen in de rijke natuur! Voor ouders en hun kinderen valt er veel te zien en te beleven. Ervaar de natuur in Aartswoud, dat is het motto!


Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt 3,50 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.
Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl