AARTSWOUD - Op zondag 4 februari verzorgt het Westfries Genootschap de tweede Open Stal zondag van 2024 in het Rundveemuseum in Aartswoud. Voorzitter Jan Smit vertelt over het ontstaan van de 100- jarige stichting. Het verhaal wordt ondersteund door oude beelden. De lezingen starten om 13.30 en om 15.00 uur.


Die middag zal Jan Smit vertellen wat de plannen zijn voor de invulling van het 100-jarig jubileum van het Westfries Genootschap. Wat is het verschil tussen nu en 1924, het jaar van de oprichting? Veel ouds dreigt stiekem te verdwijnen, maar dan is er nog altijd het Westfries Genootschap! Al die jaren staan zij borg voor het behoud en de ontwikkeling van de cultuur en de historie van West-Friesland. Dick Ham van de stichting Projector zal oude beelden laten zien van West-Friesland. Deze plaatjes worden niet vaak vertoond en zullen veel herkenning oproepen.

Behalve een overzicht van de ontwikkelingen wordt het jubileumprogramma toegelicht. Wandelingen, fietstochten, boerderijen en andere gebouwen tegen het licht houden staan onder andere op het gevarieerde overzicht. Op diverse plaatsen staat een pub quiz op het programma. Aartswoud is op 5 oktober. Iets om in de agenda te zetten!

Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree is 4 euro, voor kinderen van 4 tot 12 jaar is dat 2 euro. Vrienden van het museum hebben vrij toegang. Voor bezoek kunt u alvast reserveren via de website. Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl