GENEVE - AZ heeft in Genève de Youth League gewonnen, het equivalent van de Champions League voor teams onder 19 jaar. De ploeg van trainer Jan Sierksma was in de finale tegen Hajduk Split oppermachtig: 5-0.

AZ had op weg naar de finale onder meer Eintracht Frankfurt (5-0), Barcelona (3-0) en Real Madrid (4-0) opgerold en won in de halve finale na strafschoppen van het favoriete Sporting Lissabon. Maandagavond in de finale werd ook Hajduk Split overklast. Keeper Buljan hield zijn ploeg nog lang op de been, maar kort voor rust benutte Addai een strafschop.

Na de rust maakte AZ optimaal gebruik van de ruimte en werden de Kroaten zoekgespeeld. Zowel Poku als invaller Meerdink, die zondag nog in actie kwam tegen RKC, scoorden beiden twee keer na enkele prachtige aanvallen.