ALKMAAR - AZ heeft de ongeslagen status van dertien wedstrijden behouden, maar toch twee dure punten laten liggen. SC Cambuur heeft, na vijf eerdere nederlagen, namelijk voor het eerst een punt gepakt bij AZ in Alkmaar: 0-0.

In de weinig spraakmakende eerste helft beet SC Cambuur aanvankelijk fel van zich af. De gasten uit Leeuwarden zetten af en toe hoog druk en waren niet van plan zich in te graven. AZ nam gaandeweg meer initiatief, maar was te slordig in de eindpass. Alleen Hakon Evjen testte doelman Sonny Stevens met een prima schot.

AZ drong na rust aan, maar Cambuur hield het potdicht. Dani de Wit was zijn directe tegenstander één keer te slim af, maar miste het doel. Aan de overkant wist keeper Vindahl een schuiver van Breij te keren. De Wit kreeg nog een grote kans, maar hij wist de bal niet langs Stevens te koppen waardoor het eindigde zoals het begon.