ALMELO - AZ kruipt steeds dichter richting de top van de Eredivisie. Na een valse competitiestart met vijf gelijke spelen op rij wist de ploeg van Arne Slot op bezoek bij Heracles Almelo de vierde opeenvolgende zege te behalen. Kort voor de rust wisten Teun Koopmeiners (strafschop) en Myron Boadu de Alkmaarders op voorsprong te schieten. Ondanks een handvol kansen wist AZ niet door te drukken en werd het nog spannend toen Heracles een kwartier voor tijd dichterbij kwam, maar uiteindelijk trokken de gasten de 1-2 over de streep.

In de eerste helft bleken de kansen schaars. Pas na twintig minuten was het Owen Wijndal die voor het eerst keeper Brouwer testte, die even later in actie moest komen bij een kopbal van de in de basis teruggekeerde Myron Boadu. De handen van Brouwer en de lat brachten redding. Men leek met een brilstand te gaan rusten, maar binnen vijf minuten veranderde alles. Eerst werd Boadu van de sokken gelopen door Robin Pröpper waarna Koopmeiners raak schoot van elf meter en drie minuten later wist Boadu zelf met links doeltreffend uit te halen.

AZ vergat vervolgens om om in de tweede helft het duel definitief in het slot te gooien. Met name Calvin Stengs krijgt een aantal goede mogelijkheden, maar komt eerst doelman Brouwer tegen en treft vervolgens de paal. Ook Dani de Wit zou even later met een schot het aluminium raken. Ondertussen heeft invaller Lucas Schoofs met een geplaatst schot wel de aansluiting gevonden waardoor het in het laatste kwartier nog spannend wordt. AZ blijft echter de betere ploeg en weet de dikerdiende zege binnen te halen.

Heracles Almelo - AZ 1-2 (0-2)
41. Koopmeiners (pen.) 0-1