SITTARD - Na een korte winterstop heeft AZ de zegereeks die vorig jaar was ingezet in 2022 een vervolg gegeven. De ploeg van trainer/coach Pascal Jansen speelde op bezoek bij Fortuna Sittard niet groots, maar nam wel de drie punten mee uit Alkmaar (1-2).

Het was voor AZ in de Eredivisie alweer de zesde zege op rij, maar makkelijk ging het alleminst. Fortuna Sittard kreeg genoeg kansen voor rust. Zo kon keeper Vindahl maar net een vrije trap keren van Zian Flemming, die even later ook nog op de paal kopte. Tevens hield de doleman ook Mats Seuntjens twee keer van het scoren af. AZ sloeg toe bij zijn eerste kans. Na een voorzet op maat van aanvoerder Owen Wijndal kopte Sam Beukema, die de aanval zelf had opgezet, binnen.

Na rust strafte Yuki Sugawara een defensieve blunder van Roel Janssen af en Beukema was met een kopbal dicht bij zijn tweede treffer, maar zijn inzet werd van de lijn gekeerd door Teki. Het werd nog een spannende slotfase toen Vindahl in de fout ging bij een schot van Ben Rienstra. Hierna miste invaller Noslin van dichtbij nog een kans op de gelijkmaker waarna AZ opgelucht kon ademhalen bij het laatste fluitsignaal.