'T VELD - Het naar de Tweede divisie gepromoveerde damesteam van VZV heeft na een 21-28 overwinning op Valken in de voorronde om de nationale beker de volgende ronde bereikt. Het team van coach Ard de Ruiter kwam overigens matig uit de startblokken.

Valken nam in de beginfase snel een ruime voorsprong alvorens VZV, na een 2 minuten straf voor Valken meer grip begon te krijgen op hun tegenstander. Dat resulteerde in een inhaalrace waar Carmen van der Kroon 2 strafworpen benutte, en de achterstand om werd gezet in een 7-8 voorsprong. Valken nam hierna toch het heft weer in handen naar 15-10, waarna VZV voor rust nog terug kon komen tot 15-12, en Iris Hoekinga nog op voortreffelijke wijze een penalty onschadelijk wist te maken. Ruststand 15-12.

De tweede helft zou er door het team van VZV uit een ander vaatje getapt moeten worden, wilden ze ook in de beker een rol van betekenis gaan spelen. Aanvankelijk ging de strijd gelijk op, maar na 10 minuten spelen kwam de aansluitingstreffer op het scorebord in de goed gevulde Sporthal De Banne in Venhuizen. Britt Stammes benutte voor VZV een toegekende strafworp, waarna Eva van Stralen in het doel van VZV een strafworp stopte. Stand: 18-17. De wedstrijd lag weer helemaal open, er werd om en om gescoord en Lynn Klesser scoorde de gelijkmaker 19-19. Valken zette nog een keer aan, 20-19 maar bij weer een benutte Pingel door Carmen van der Kroon was de ban gebroken. VZV maakte korte metten met de illusies van De Valken en walste in de laatste fase over hun tegenstander heen, waar ze eerder zoveel moeite mee hadden. Het team van coach Ard de Ruiter behaalde zo toch met een ruime overwinning de volgende Bekerronde. Eindstand 21-28.