SPANBROEK - Na een lang en moeizaam seizoen mag Hugo Boys zich ook komend seizoen derdeklasser noemen. De ploeg uit De Noord won zondag op het complex van VVS '46 in Spanbroek pas na verlenging het alles beslissende duel tegen DWB met 3-1.

Het werd een wedstrijd die illustratief was voor het seizoen van de oranjehemden die gekenmerkt werd door wisselvalligheid. In Spanbroek had de ploeg van de door vakantie afwezige trainer Ron Weinbrecher, die werd vervangen door Jordy van Eekelen, het lang moeilijk tegen de vierdeklasser uit De Weere. Die mochten na de eerste heft nog volop geloven in de promotiekansen. De ploeg van trainer Rutger de Vreeze kreeg al een aanatl goede mogelijkheden, maar keeper Kevin van Blarcum wist een aantal malen goed te redden. Dit deed hij op slag van rust ook bij een poging van Norman op 't Veld, maar omdat de goalie met bal en al over de lijn rolde gaf de assistent-scheidsrechter geheel terecht een doelpunt aan DWB ondanks hevige protesten van Hugo Boys.

Ook na de rust bleek het rommelig, maar wel spannend. Langzamerhand leek er echter wel vermoeidheid in de ploeg van DWB te sluipen en halverwege de tweede helft kwam Hugo Boys op gelijke hoogte toen Boy Groen een voorzet ineens op zijn slof nam en achter keeper Vader schoot. In de blessuretijd ontsnapte Hugo Boys vervolgens aan degradatie toen Jelle Groot net voorlangs schoot. waarna men in de verlenging toesloeg. Invaller Bart Zuurbier wist de formatie uit De Noord op voorsprong te zetten en door een goed uitgespeelde counter gooide Bart Snoek het duel in het slot: 3-1.

Foto's: DP Sportfotografie