ALKMAAR - PSV heeft zich op de laatste speeldag van de eredivisie van deelname aan de kwalificatie voor de Champions League verzekerd. De Eindhovenaren wonnen in het AFAS-Stadion met 1-2 van AZ, dat daardoor als vierde eindigt.

PSV zocht in de tegenvallende eerste helft amper de aanval en had de zaakjes verdedigend prima op orde. Voor AZ waren Pavlidis en Reijnders nog wel dicht bij de openingstreffer. Aan de overzijde kopte Til compleet vrij over.

Door de achterstand van Ajax bij FC Twente kon AZ nog derde worden. De thuisploeg zocht daarop de aanval, maar Xavi Simons scoorde bij een uitbraak aan de andere kant. AZ zette nog een keer aan, kreeg na een benutte strafschop van Karlsson weer hoop op meer. Terwijl PSV inmiddels met tien man stond, na een tweede gele kaart voor El Ghazi wist Simons diep in blessuretijd de 1-2 te maken.