ROTTERDAM - AZ heeft net als verleden seizoen niet weten te winnen bij Excelsior. In Kralingen leken de Alkmaarders op weg naar de zege, maar in de blessuretijd kwamen de Rotterdammers op gelijke hoogte waardoor de achterstand van AZ op koploper PSV oploopt tot zeven punten.

AZ liet in aanvallend opzicht weinig zien in een matige eerste helft al kon Baas zittend nog net redding brengen na goed doorzetten van Pavlidis. Bij Excelsior viel Lamprou op met enkele prima voorzetten, die kopkansen opleverden voor Parrott en Driouech.

De tweede helft liet wel een beter AZ zien. Doelman Van Gassel hield Excelsior lang overeind, maar op de inzet van Lahdo uit een corner moest hij toch capituleren. Genoeg voor een Alkmaarse zege was het echter niet. Sandra maakte in blessuretijd via de rebound gelijk na een gekeerde kopbal van Agrafiotis: 1-1.