NIBBIXWOUD - In een boeiend en hectisch duel heeft VVS '46 met 1-2 gewonnen bij SEW. Met name in de slotfase gebeurde er van alles waarbij de ploeg uit Spanbroek met tien man stand hield.

VVS '46 was daarmee de gelukkigste want qua spelbeeld deden beide ploegen nauwelijks voor elkaar onder en een puntendeling was dan ook op zijn plaats geweest. Na een doelpuntloze eerste helft werd VVS '46 kort na rust op weg geholpen toen Enzo Renon een bal in het eigen doel gleed. De treffer die Daan Ellings tien minuten later maakte bleek na afloop doorslaggevend. SEW, dat al eerder meende recht te hebben op een strafschop kwam via een penalty van Jeffrey Keizer terug. Terwijl Ellings bij VVS'46 was uitgevallen en de ploeg na drie wissels met tien man verder moest, hielden de gasten met de grootst mogelijke moeite stand. De ploeg van Volkert-Jan Putting was enkele malen dichtbij de gelijkmaker, maar zowel de paal als keeper Appel voorkwamen dat.