AARTSWOUD - Tijdens de Open Stal Zondag treedt Ruud Spil met zijn band ‘The Old Cowhand’ op 8 maart op in de stal van het Rundveemuseum. Ook vertelt hij over zijn kunst: het schilderen van koeien. Een middag dus vol koeien, kunst en muziek. Het museum is deze dag ‘smiddag geopend tussen 13.00-16.30 uur.

Met de band The Old Cowhand brengt Ruud Spil(banjo) met zijn medemuzikanten Dolf Evers (gitaar) en Nico Keereweer (viool) mooie, traditionele ‘old time countrymuziek’ ten gehore. De miniconcerten hebben als aanvangstijd 13.30 en 14.30 uur. Daartussendoor geeft Ruud uitleg over de koe in de kunst en uitleg over zijn specialiteit: het schilderen van koeien. Hij is een bevlogen schilder en maakt vaak persoonlijke portretten van Oudhollandse koeien. En die staan er volop in het Rundveemuseum. Maar liefst tien verschillende rassen zijn er te zien, soms met kalf. En behalve koeien lopen er op het erf en in het weiland achter de stal bijzondere geiten, schapen, kippen en eenden rond die ook het bekijken waard zijn.

De koeien worden 8 maart in het zonnetje gezet in woord, beeld en geluid. Er worden deze middag een aantal schilderijen van Ruud getoond. Amateurschilders die geïnspireerd raken kunnen zich inschrijven voor een workshop die door Ruud in het Rundveemuseum wordt gegeven op zondag 5 april.

Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt 3,50 euro, voor kinderen van 4 tot 12 jaar is dat 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.

Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl.