AARTSWOUD - Traditiegetrouw wordt in het weekend na Sinterklaas het dorp Aartswoud in Kerstsfeer gehuld. Op zaterdag 7 en zondag 8 december kunnen bezoekers achterom komen op maar liefst 19 locaties. Ook op nieuwe adressen staat tussen 10.00 en 17.00 uur de deur open voor bezoek! De enthousiaste deelnemers laten graag zien wat de Aartswoudse kerstsfeer inhoudt!

De talrijke bezoekers weten het al: daar waar de speciale kerstroutevlag wappert, staan de deuren open. Het kerstthema wordt verassend en veelzijdig gecombineerd met ambachtelijkheid, kunst en muziek. Bovendien is een wandeling door het dorp een mooie blik op het Westfriese landschap. Op elk adres liggen gratis folders klaar met een uitgebreide beschrijving van de locaties en een plattegrond met overzicht.

Gelukkig doen ook dit jaar weer een aantal nieuwe deelnemers mee. Bijzonder is dat niet alleen bij een fruitkweker maar ook op een veeteeltbedrijf uitgelegd gaat worden wat er komt kijken voordat een product klaar is om geconsumeerd te worden. Een ervaren imker laat kinderen graag zien hoe bijen honing maken. Op creatief gebied valt er verder heel veel te zien. Foto’s, schilderijen, keramiek, maar ook de kerstspulletjes zijn vaak hand-made. De nadruk daarbij ligt op ‘natuurlijk, doorleefd, maar vooral ‘anders’. En geheel in de sfeer van kerstmis: goede doelen hebben op meerdere adressen een plek gekregen. De kerstbomen die verkocht worden, komen ten goede aan AGSV, de plaatselijke sportvereniging. En oliebollen worden gebakken ten gunste van de Prinsenstichting.

In de Schoolstraat zijn gratis concerten te beluisteren. Het koor Grenzenloos treedt op zaterdag vanaf 17.00 uur op in de Manuelhoeve. Op zondag geven Loes en Theuntje vanaf 13.00 uur op elk heel uur een miniconcert tussen de koeien op de stal van het Rundveemuseum.

Tot slot aandacht voor het speciale Kersttreintje. Bezoekers kunnen op beide dagen vanaf 12.00 uur tegen een kleine vergoeding overal in- en uitstappen. Zo is er meer tijd om alle adressen te bezoeken. En die tijd is beslist nodig om alles te bekijken. Aartswoud is een prachtige plek om in de juiste eindejaarsstemming te komen, en daar kunt u ook bij zijn. U bent van harte welkom!

Voor meer informatie: www.kerstsfeeraartswoud.nl