SPANBROEK - Duo B&W; 'Hou je van me?' Met Wieger de Boer en Hans Weenink
DUO De twee kennen elkaar via het Opmeers Vocaal Ensemble. "Muzikaal zitten we in ieder geval op één lijn", aldus Wieger de Boer uit Hoorn. "In die zin zijn we goed op elkaar ingespeeld. Verder hebben we nog weinig ervaring als duo." Hans Weenink is professioneel pianist en is bekend als begeleider van koren (o.a. Westfries Mannenkoor). Wieger de Boer heeft een aantal jaren meegespeeld in producties van de Musicalvereniging Wognum (o.a. Anatevka en Sweeney Todd), heeft bij diverse koren gezongen en heeft zich de laatste jaren meer toegelegd op solistische optredens.


Wieger is verantwoordelijk voor de zang en de verbindende teksten en Hans begeleidt met de piano. Tot zover heel gewoon. Maar de spelers zijn elkaars tegenpolen: de bevlogen artiest en de broodpianist. En dat geeft spanning en onverwachte wendingen. Ze bemoeien zich met elkaars werk.
Het is een cabareteske programmering, waarin met opera, musical, liederen en gedichten wordt gezocht naar één gemeenschappelijk en alles overkoepelend thema. Geen thema is zo vaak bezongen als de liefde. Toch ondernemen Wieger en Hans als 'Duo B&W' een geheel eigen zoektocht naar de liefde in Muziektheater ’t Kerkhuys te Spanbroek onder de titel 'Hou je van me?'. De zoektocht voert langs uiteenlopende liederen. "Bijna te veel om op te noemen", vertelt De Boer. "Opera, musical, cabaret, in het Italiaans, Engels, Duits en Russisch." Ook komen er gedichten voorbij. Het gaat allemaal om bestaand werk, maar wat de voorstelling zo spannend maakt, is dat de twee spelers elkaars tegenpolen zijn: de bevlogen artiest en de broodpianist. "Het wordt een regelmatige samenspraak tussen de bevlogen artiest, die doordraaft en de nuchtere broodpianist, die hem met zijn voeten op de grond houdt", legt de zanger uit. "Een cabareteske voorstelling met onverwachte wendingen. De liefde kent immers vele aspecten. Denk aan verdriet, wraak, spijt, et cetera."www.kerkhuys.nl
https://www.ticketkantoor.nl/shop/khduoBenW