HOOGWOUD - FC Den Helder heeft in de strijd om de bovenste plaats in de derde klasse A voor de tweede week op rij twee punten laten liggen. Op bezoek bij Grasshoppers bleef de ploeg van trainer Ben de Visser, net als een week eerder tegen SEW, op 2-2 steken.


De nummer twee van de stand, achter koploper Always Forward, had in Hoogwoud weliswaar het meeste balbezit, maar de thuisploeg toonde zich uiterst efficiënt bij de spaarzame uitvallen die men kreeg. Zo bracht Erwin Mol Grasshoppers halverwege de eerste helft op voorsprong. Op slag van rust wist Mexx Bais de stand weer in evenwicht te brengen.

Ook na de rust was FC Den Helder de bovenliggende partij, maar terwijl Grasshoppers opnieuw via de counter toesloeg via Dave Neefjes kwamen de pogingen van de gasten op de lat of werden van de lijn gehaald. Desondanks wist Aron Swart nog een punt te redden voor FC Den Helder: 2-2. Aangezien ook koploper Always Forward gelijk speelde blijft FC Den Helder wel in het spoor van de Hoornse ploeg. Grasshoppers staat na het gelijke spel op een vijfde plaats.

Foto: Cees Verhage